Mleté maso plněné mozzarellou a pyré z červeného zelí

Báječný lowcarb oběd, efektní a zajímavý :) Další inspiraci naleznete zde: https://www.instagram.com/p/CakBfkIrWfq/...

Mleté maso plněné mozzarellou a pyré z  červeného zelí

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
smetana na vaření 500 ml
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 2 lžičky
hlávkové červené zelí 0,5 kusu
maso mleté 500 g
mozzarella 1 kus
vajíčka 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
špenát, čerstvé listy 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, osolíme,zalijeme smetanou a pomalu vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme a dochutíme máslem a solí.

  2. Maso, vejce, česnek a koření si smícháme. Pak si namočíme ruce a uděláme placku z masa, na ni zelenisko a mozzarellu, na to opět zelenisko, další maso a uplácané v pevnou kouli (opravdu doporučuji mít mokré ruce,jinak je to boj.

  3. Dáme do horkovzdušné fritézy (Klarastein VitAir) na 40 minut. Jinak v troubě cca 180 stupňů, taky tak 40 minut si myslím, prostě do zezlátnutí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů