Mleté maso plněné mozzarellou a pyré z červeného zelí
Báječný lowcarb oběd, efektní a zajímavý :) Další inspiraci naleznete zde: https://www.instagram.com/p/CakBfkIrWfq/...
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana na vaření | 500 ml |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
hlávkové červené zelí | 0,5 kusu |
maso mleté | 500 g |
mozzarella | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, osolíme,zalijeme smetanou a pomalu vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme a dochutíme máslem a solí.
-
Maso, vejce, česnek a koření si smícháme. Pak si namočíme ruce a uděláme placku z masa, na ni zelenisko a mozzarellu, na to opět zelenisko, další maso a uplácané v pevnou kouli (opravdu doporučuji mít mokré ruce,jinak je to boj.
-
Dáme do horkovzdušné fritézy (Klarastein VitAir) na 40 minut. Jinak v troubě cca 180 stupňů, taky tak 40 minut si myslím, prostě do zezlátnutí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů