Mleté hovězí s dýní z jedné pánve - Mexican style
Mleté maso připravené na tento způsob máme moc rádi. Je to rychlé, nezašpiní se moc nádobí, chutné a nutričně bohaté. Do jídla se dá zdělat snad jakákoli zelenina a vždy dostaneme chutný výsledek.
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 300 g |
cibule červená | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
dýně máslová | 270 g |
mladý kukuřičný klas | 1 kus |
rajský protlak | 1 lžíce |
paprika kapie | 0,5 kusu |
sýr čedar, cheddar | 1 hrst |
rajčata | 2 kusy |
zakysaná smetana | 2 lžičky |
limetka | 0,5 kusu |
koriandr čerstvý nať | 1 hrst |
kořenicí směs mexická | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na rozpáleném ghí si nejprve orestuji mleté hovězí maso. Během restování jej okořením mexickou kořenící směsí (koření na tacos, fajitas nebo burrito). Když mám maso hezky dohněda orestované, tak přidám rajčatový protlak a zarestuji jej. Poté přidám na kostičky nakrájenou dýní, na úzké proužky nakrájenou kapii, rajčata a cibuli a já jsem ještě okrájela kukuřici z klasu, který jsem doma měla (můžeme ale vynechat). Společně chvíli restuji a pak přidám trochu vody a vše společně restuji dokud to není měkké. V případě potřeby přiliju vždy trochu vody. Většinou je vše hotové do 15-20 minut. Na talíři pokrm ještě posypu čedarem (hodí se případně i mozzarella nebo jiný sýr), přidám koriandr, zakysanou smetanu a limetku. PS: Celé jídlo se dá připravit také v pomalém hrnci, kde získá ještě více na chuti. Maso nejprve orestuji na ghí na pánvi. Poté chvíli zarestuji s rajčatovým protlakem a zeleninou a pak vše přendám do pomalého hrnce. Přidám konzervu krájených rajčat a pak nechám 2-3 hodiny vařit na nejvyšší stupeň.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů