Mleté hovězí s dýní z jedné pánve - Mexican style

Adéla Kábelová

Mleté hovězí s dýní z jedné pánve - Mexican style

Mleté maso připravené na tento způsob máme moc rádi. Je to rychlé, nezašpiní se moc nádobí, chutné a nutričně bohaté. Do jídla se dá zdělat snad jakákoli zelenina a vždy dostaneme chutný výsledek.

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném ghí si nejprve orestuji mleté hovězí maso. Během restování jej okořením mexickou kořenící směsí (koření na tacos, fajitas nebo burrito). Když mám maso hezky dohněda orestované, tak přidám rajčatový protlak a zarestuji jej. Poté přidám na kostičky nakrájenou dýní, na úzké proužky nakrájenou kapii, rajčata a cibuli a já jsem ještě okrájela kukuřici z klasu, který jsem doma měla (můžeme ale vynechat). Společně chvíli restuji a pak přidám trochu vody a vše společně restuji dokud to není měkké. V případě potřeby přiliju vždy trochu vody. Většinou je vše hotové do 15-20 minut.

    Na talíři pokrm ještě posypu čedarem (hodí se případně i mozzarella nebo jiný sýr), přidám koriandr, zakysanou smetanu a limetku.

    PS: Celé jídlo se dá připravit také v pomalém hrnci, kde získá ještě více na chuti. Maso nejprve orestuji na ghí na pánvi. Poté chvíli zarestuji s rajčatovým protlakem a zeleninou a pak vše přendám do pomalého hrnce. Přidám konzervu krájených rajčat a pak nechám 2-3 hodiny vařit na nejvyšší stupeň.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte