Mladý kohout na víně - LC

Dřívě běžné, dnes výjimečné kohoutí maso. Zdravá a výborná nízkosacharidová úprava na víně vám jistě zachutná. Děkujeme Evě Holečkové za skvělý recept :)

Mladý kohout na víně - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
kapoun, kohout 1 kus
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
máslo čerstvé 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
rajský protlak 80 g
xylitol, cukr březový 1 lžička
sůl 1 špetka
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 5 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
tymián sušený 0,5 lžičky
celer 1 kus
petržel kořenová 2 kusy
mrkev 4 kusy
červené víno 350 ml
vývar masový domácí 200 ml

Postup přípravy

  1. Porce kohouta osolit, opepřit a opéct na oleji s máslem. Porce vyndat, do výpeku maličký rajský protlak, osmahnout, přidat trochu sladidla, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a trochu tymiánu. Přidáme na kostky nakrájený celer, mrkev, petržel, osmahneme, vrátíme do hrnce porce kohouta, podlijeme suchým červeným vínem (cca 3,5 dcl) a vývarem.

  2. V troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Vyjmeme maso, odstraníme koření, tyčákem zeleninu rozmixujeme na hladkou hmotu, doladime podle chuti a vložíme zpět porce kohouta.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů