Mladý kohout na víně - LC
Dřívě běžné, dnes výjimečné kohoutí maso. Zdravá a výborná nízkosacharidová úprava na víně vám jistě zachutná. Děkujeme Evě Holečkové za skvělý recept :)
- 2h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kapoun, kohout | 1 kus |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
rajský protlak | 80 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
tymián sušený | 0,5 lžičky |
celer | 1 kus |
petržel kořenová | 2 kusy |
mrkev | 4 kusy |
červené víno | 350 ml |
vývar masový domácí | 200 ml |
Postup přípravy
-
Porce kohouta osolit, opepřit a opéct na oleji s máslem. Porce vyndat, do výpeku maličký rajský protlak, osmahnout, přidat trochu sladidla, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a trochu tymiánu. Přidáme na kostky nakrájený celer, mrkev, petržel, osmahneme, vrátíme do hrnce porce kohouta, podlijeme suchým červeným vínem (cca 3,5 dcl) a vývarem.
-
V troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Vyjmeme maso, odstraníme koření, tyčákem zeleninu rozmixujeme na hladkou hmotu, doladime podle chuti a vložíme zpět porce kohouta.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů