Míša řez - LC
Jeden z nejoblíbenějších lowcarb dezertů! Pokud se vám recept líbí, prosím sledujte i zde 🫶 https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
voda vlažná | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
máslo čerstvé | 200 g |
čekankový sirup | 20 g |
čokoláda hořká, 90% | 150 g |
kokosový olej | 2 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované | 5 g |
Postup přípravy
-
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků přidáme špetku soli a vymixujeme na tuhý sníh. Do žloutků dáme sladidlo, vodu a mixujeme do světlé pěny. Do pěny přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva a zamícháme, poté pomalu a opatrně promícháváme se sněhem. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut (propečení zkusíme špejlí).
-
Změklé máslo vyšleháme, přidáme sirup s tvarohem a šleháme do hladkého krému. Dáme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout v lednici.
-
Společně rozpustíme a nalijeme na vychlazený korpus s krémem. Ozdobíme ovocem a necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů