MINUTKOVÝ GULÁŠ z panenky s květákovými placičkami - LC
Skvělý nízkosacharidový oběd, opravdu za pár desítek minut:).
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
vepřová panenka | 200 g |
kořenicí směs na guláš | 1 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
rajčata v plechovce | 400 g |
sůl | 1 lžička |
květák | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
kmín celý | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
mandlová mouka | 1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
1/2 středně velkého květáku uvařeného v osolené a okmínované vodě rozmačkat vidličkou, přidat vajíčko, 1 lžíci mandlové mouky a 1 lžíci parmazánu, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř.Péct v troubě 15 minut na 170°C
-
Mezitím si uděláme guláš: na ghí orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou panenku, gulášové koření, sůl a společně zarestujeme.
-
Přidáme česnek, pasírovaná rajčata a společně chvíli podusíme. Servírujeme s placičkami, které se nám zatím dopekly v toubě:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů