Skvělý nízkosacharidový oběd, opravdu za pár desítek minut:).
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 stroužky |
3 stroužky |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
Placičky | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
1/2 středně velkého květáku uvařeného v osolené a okmínované vodě rozmačkat vidličkou, přidat vajíčko, 1 lžíci mandlové mouky a 1 lžíci parmazánu, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř.Péct v troubě 15 minut na 170°C
-
Mezitím si uděláme guláš: na ghí orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou panenku, gulášové koření, sůl a společně zarestujeme.
-
Přidáme česnek, pasírovaná rajčata a společně chvíli podusíme.
Servírujeme s placičkami, které se nám zatím dopekly v toubě:)
Makronutrienty
37%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 305 kJ | 1 827 kJ |
Kalorická hodnota | 72,9 kcal | 437 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,43 g
2,44 g |
32,5 g
14,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,543 SVJ | 3,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,58 g
1,51 g |
21,4 g
9,04 g |
Bílkoviny | 5,83 g | 34,9 g |
Sůl | 1,17 g | 6,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů