MINUTKOVÁ KRKOVIČKA A RESTOVANÉ FAZOLKY SE SLANINOU

Danula

Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě... A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy.

MINUTKOVÁ KRKOVIČKA A RESTOVANÉ FAZOLKY SE SLANINOU

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 400 g
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky
olej řepkový 2 lžičky
sůl 2 špetky
hladká mouka pšeničná 1 lžička
slanina anglická 100 g
fazolové lusky mražené 400 g
sůl 1 špetka
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso "propícháme" tenderizerem (kdo nemá, klasicky naklepe z obou stran paličkou na maso), okořeníme dle chuti (já použila grilovací česnekovou směs), pokapeme olejem a vetřeme do masa. Necháme alespoň hodinku v chladu.

  2. pak zprudka orestujeme na suché pánvi asi 3 minuty z každé stany, ale délka pečení se odvíjí od preferencí, kdo radši propečenější, peče déle. Solíme až před podáváním. Výpek zaprášíme trochou hladké mouky, podlijeme troškou vody a rozmícháme. Vzniklým sosem maso na talíři lehce přelijeme.

  3. Fazolky: Na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolové lusky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti (já dávám nejčastěji provensálské) a Podravku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů