MINUTKOVÁ KRKOVIČKA A RESTOVANÉ FAZOLKY SE SLANINOU
Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě... A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy.
- 1h:15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 400 g |
kořenicí směs grilovací koření | 2 lžičky |
olej řepkový | 2 lžičky |
sůl | 2 špetky |
hladká mouka pšeničná | 1 lžička |
slanina anglická | 100 g |
fazolové lusky mražené | 400 g |
sůl | 1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso "propícháme" tenderizerem (kdo nemá, klasicky naklepe z obou stran paličkou na maso), okořeníme dle chuti (já použila grilovací česnekovou směs), pokapeme olejem a vetřeme do masa. Necháme alespoň hodinku v chladu.
-
pak zprudka orestujeme na suché pánvi asi 3 minuty z každé stany, ale délka pečení se odvíjí od preferencí, kdo radši propečenější, peče déle. Solíme až před podáváním. Výpek zaprášíme trochou hladké mouky, podlijeme troškou vody a rozmícháme. Vzniklým sosem maso na talíři lehce přelijeme.
-
Fazolky: Na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolové lusky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti (já dávám nejčastěji provensálské) a Podravku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů