MINUTKOVÁ KRKOVIČKA A RESTOVANÉ FAZOLKY SE SLANINOU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MINUTKOVÁ KRKOVIČKA A RESTOVANÉ FAZOLKY SE SLANINOU

Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě...

A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy.

Postup přípravy

  1. Maso "propícháme" tenderizerem (kdo nemá, klasicky naklepe z obou stran paličkou na maso), okořeníme dle chuti (já použila grilovací česnekovou směs), pokapeme olejem a vetřeme do masa. Necháme alespoň hodinku v chladu.

  2. pak zprudka orestujeme na suché pánvi asi 3 minuty z každé stany, ale délka pečení se odvíjí od preferencí, kdo radši propečenější, peče déle. Solíme až před podáváním.

    Výpek zaprášíme trochou hladké mouky, podlijeme troškou vody a rozmícháme. Vzniklým sosem maso na talíři lehce přelijeme.

  3. Fazolky: Na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolové lusky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti (já dávám nejčastěji provensálské) a Podravku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte