Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě...
A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy.
- 1h:15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Fazolky | |
100 g |
100 g |
400 g |
400 g |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso "propícháme" tenderizerem (kdo nemá, klasicky naklepe z obou stran paličkou na maso), okořeníme dle chuti (já použila grilovací česnekovou směs), pokapeme olejem a vetřeme do masa. Necháme alespoň hodinku v chladu.
-
pak zprudka orestujeme na suché pánvi asi 3 minuty z každé stany, ale délka pečení se odvíjí od preferencí, kdo radši propečenější, peče déle. Solíme až před podáváním.
Výpek zaprášíme trochou hladké mouky, podlijeme troškou vody a rozmícháme. Vzniklým sosem maso na talíři lehce přelijeme.
-
Fazolky: Na pánvi opražíme voňavou anglickou slaninu, přidáme mražené fazolové lusky a restujeme do poloměkka. Fazolky by měly na skus zůstat pevnější. Pak přidáme bylinky dle chuti (já dávám nejčastěji provensálské) a Podravku.
Makronutrienty
12%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 813 kJ | 3 739 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 894 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,52 g
0,316 g |
16,2 g
1,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,352 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
5,46 g |
77,2 g
25,1 g |
Bílkoviny | 8,75 g | 40,2 g |
Sůl | 0,804 g | 3,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů