MINI řízečky z mletého masa s nebramborovým salátem - LC
Toto nízkosacharidové jídlo patří mezi vydatnější a pracnější, ale je výborné!
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 100 g |
kedlubna | 2 kusy |
mrkev | 2 kusy |
celer | 0,5 kusu |
cibule | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 4 kusy |
vajíčka | 4 kusy |
majonéza | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Mleté maso okořeníme, přidáme vejce a vše dobře promícháme, aby se spojily chutě. Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme miniřízečky, které obalíme v lahůdkovém droždí místo strouhanky. Položíme na pečící papír na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 180°C nebo déle. Záleží, jakou máte troubu.
-
Vařenou kořenovou zeleninu, kedlubny, cibuli, nakládané okurky a vařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a dobře promícháme. Před podáváním necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
-
Tento postup je pouze inspirace, která chutná mě. Vy si samozřejmě udělejte ne-bramborový salát ze surovin, které máte rádi vy. Stačí JEN brambory zaměnit za kedlubny, nebo tuřín, ostatní suroviny dejte v množství a poměru tak, jak jste zvyklí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů