MINI řízečky z mletého masa s nebramborovým salátem - LC

Kristýna

Toto nízkosacharidové jídlo patří mezi vydatnější a pracnější, ale je výborné!

MINI řízečky z mletého masa s nebramborovým salátem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 100 g
kedlubna 2 kusy
mrkev 2 kusy
celer 0,5 kusu
cibule 1 kus
nakládané kyselé okurky 4 kusy
vajíčka 4 kusy
majonéza 3 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Mleté maso okořeníme, přidáme vejce a vše dobře promícháme, aby se spojily chutě. Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme miniřízečky, které obalíme v lahůdkovém droždí místo strouhanky. Položíme na pečící papír na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 180°C nebo déle. Záleží, jakou máte troubu.

  2. Vařenou kořenovou zeleninu, kedlubny, cibuli, nakládané okurky a vařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a dobře promícháme. Před podáváním necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

  3. Tento postup je pouze inspirace, která chutná mě. Vy si samozřejmě udělejte ne-bramborový salát ze surovin, které máte rádi vy. Stačí JEN brambory zaměnit za kedlubny, nebo tuřín, ostatní suroviny dejte v množství a poměru tak, jak jste zvyklí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů