Rychlá a zdravá snídaně, ke které si můžete na talíř přidat jako přílohu libovolnou zeleninu, olivy, avokádo, oříšky nebo třeba i ovoce.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 kusy |
3 kusy |
0,4 kusu |
0,4 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
5 g |
5 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na pánvi si rozehřejeme máslo ghí, přidáme na menší kostičky nakrájenou cibuli, kapii a rajčata a restujeme do změknutí. Poté přidám na kostičky nakrájenou šunku a promíchám se zeleninou. Směs přesunu z pánve na talíř a přidám rozklepnutá a rozšlehaná vejce, která umíchám. Ke konci přidám zpět směs zeleniny a dochutím solí, pepřem nebo i nějakým jiným kořením dle chuti.
Jako přílohu jsem zvolila hrst polníčku, který jsem ochutila, solí, pepřem a olivovým olejem.
Makronutrienty
13%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 508 kJ | 794 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,62 g
0,623 g |
4,1 g
0,974 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,262 SVJ | 0,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9 g
2,96 g |
14,1 g
4,63 g |
Bílkoviny | 8,14 g | 12,7 g |
Sůl | 0,566 g | 0,885 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů