Postup je hodně podobný přípravě klasického maďarského leča, ale vajec přidávám poměrně hodně, abych mělo jídlo dostatek bílkovin.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
8 kusů |
8 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na sádle dosklovita orestujte najemno nakrájenou oloupanoj cibuli.
-
K cibuli přidejte semínek zbavenou na kostičky pokrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.
-
Přidejte sůl, mletou sladkou papriku a promíchejte. Ihned přidejte na kostičky pokrájená rajčata. Poduste 5 až 10 minut.
-
Přidejte vejce a za občasného míchání je nechejte srazit. Podávejte teplé.
Makronutrienty
15%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ | 2 053 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 491 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,82 g
0,965 g |
12,5 g
4,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,282 SVJ | 1,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,02 g
2,57 g |
35,6 g
11,4 g |
Bílkoviny | 7,52 g | 33,4 g |
Sůl | 0,87 g | 3,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů