Mexický salát z mletého masa a sýrové krekry
Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 2 kusy |
římský salát | 1 kus |
okurka | 1 kus |
hovězí mleté maso | 300 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs mexická | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
sojová omáčka | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžička |
omáčka mexiko salsa | 60 g |
zakysaná smetana | 60 g |
citrón | 0,5 g |
sýr eidam 30%, plátky | 60 g |
Postup přípravy
-
Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit. Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou. Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.
-
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké. Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů