Mexický salát z mletého masa a sýrové krekry

Jídelní plán

Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.

Mexický salát z mletého masa a sýrové krekry

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rajčata 2 kusy
římský salát 1 kus
okurka 1 kus
hovězí mleté maso 300 g
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs mexická 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
sojová omáčka 1 lžíce
olivový olej 1 lžička
omáčka mexiko salsa 60 g
zakysaná smetana 60 g
citrón 0,5 g
sýr eidam 30%, plátky 60 g

Postup přípravy

  1. Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit. Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou. Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.

  2. Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké. Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů