Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na salát | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Na podávání: | |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
0,5 g |
0,5 g |
Na krekry: | |
60 g |
60 g |
Postup přípravy
-
Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit.
Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou.
Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.
-
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké.
Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.
Makronutrienty
17%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 472 kJ | 2 937 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 702 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,07 g
1,41 g |
19,1 g
8,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,307 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,3 g
3,52 g |
51,7 g
21,9 g |
Bílkoviny | 7,12 g | 44,3 g |
Sůl | 0,725 g | 4,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů