Mexický salát z mletého masa a sýrové krekry

Jídelní plán

Mexický salát z mletého masa a sýrové krekry

Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.

Postup přípravy

  1. Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit.

    Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou.

    Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.

  2. Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké.

    Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte