Mexická plněná ačokča mletým masem a sýrem oaxaca, batátové lupínky, pico de gallo, zakysaná smetana s chipotle a avokádová salsa

Exotické, skvělé lowcarb jídlo z Mexika by stálo za vyzkoušení! Děkujeme Iris Stranska Roger Riuz za báječný recept :) https://www.facebook.com/102065969228508/posts/120459530722485/

Mexická plněná ačokča mletým masem a sýrem oaxaca, batátové lupínky, pico de gallo, zakysaná smetana s chipotle a avokádová salsa

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
ačokča 800 g
maso mleté 400 g
olivový olej 1 lžíce
cibule červená 1 kus
rajčata 3 kusy
česnek stroužky 2 kusy
chilli sušené papričky ancho 1 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sýr eidam 45% 100 g
rajčata 2 kusy
cibule červená 1 kus
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
limetka 0,5 kusu
olivový olej 1 lžička
koriandr čerstvý nať 1 hrst
zakysaná smetana 200 g
chilli jalapeno chipotle uzené 1 g
česnek stroužky 2 kusy
sůl 0,5 lžičky
avokádo 1 kus
limetka 0,5 kusu
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 500 g
olivový olej 1 lžička
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Acokcu ocistime, z jesne strany rozrizneme a vyndame pecicky. Dame do hrnce s osolenou vodou a varime cca 5 minut. Vyndame a nechame okapat a schladnout. Mezitim si osmahneme cibulku, pridame maso, chipotle, pokrajeny cesnek, rajcata a podusime. Dochutime soli a peprem. Smesi naplnime acokcu, navrch dame syr a zapeceme v troube.

  2. Rajcata a cibuli nakrajime na male kosticky. Dochutime soli, peprem, limetkovou stavou, olivovym olejem a nakonec primichame cerstvy koriandr.

  3. Vše na dip smícháme a dáme odležet do lednice.

  4. Avokado rozkrojime, vyndame pecku, vydlabeme a vidlickou rozmackame. Dochutime soli, peprem a limetkou.

  5. Bataty ocistime, nakrajime na kolecka a promichame s olivovym olejem. Naskladame na plech s pecicim papirem a dame pect do trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů