Mexická plněná ačokča mletým masem a sýrem oaxaca, batátové lupínky, pico de gallo, zakysaná smetana s chipotle a avokádová salsa

Mexická plněná ačokča mletým masem a sýrem oaxaca, batátové lupínky, pico de gallo, zakysaná smetana s chipotle a avokádová salsa

Exotické, skvělé lowcarb jídlo z Mexika by stálo za vyzkoušení!

Děkujeme Iris Stranska Roger Riuz za báječný recept :)

https://www.facebook.com/102065969228508/posts/120459530722485/

Postup přípravy

  1. Acokcu ocistime, z jesne strany rozrizneme a vyndame pecicky. Dame do hrnce s osolenou vodou a varime cca 5 minut. Vyndame a nechame okapat a schladnout.

    Mezitim si osmahneme cibulku, pridame maso, chipotle, pokrajeny cesnek, rajcata a podusime. Dochutime soli a peprem. Smesi naplnime acokcu, navrch dame syr a zapeceme v troube.

  2. Rajcata a cibuli nakrajime na male kosticky. Dochutime soli, peprem, limetkovou stavou, olivovym olejem a nakonec primichame cerstvy koriandr.

  3. Vše na dip smícháme a dáme odležet do lednice.

  4. Avokado rozkrojime, vyndame pecku, vydlabeme a vidlickou rozmackame. Dochutime soli, peprem a limetkou.

  5. Bataty ocistime, nakrajime na kolecka a promichame s olivovym olejem. Naskladame na plech s pecicim papirem a dame pect do trouby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte