MERUŇKOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MERUŇKOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

V televizi straší, že české meruňky letos nebudou, a když, tak hóóódně drahé. No tak to v tomhle státě není žádná novinka, už jsem dlouho nezažila, že by tady bylo něco levného a zároveň kvalitního. Ale což, tak si dáme něco málo z dovozu...

Postup přípravy

  1. Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi tři porce meruňkových knedlíků (já ukoulela 11 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.

  2. Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou. Pak je vařím asi ještě 5 minut, podle druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.

  3. Pozn.: Navrch pěkně posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelít rozpuštěným máslem, aby vzniklo takové to "hňahňáníčko" :D.

    My si to doma ještě "vytuníme" zakysanou smetanou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte