Meruňková zmrzlina z mozzarelly
Rychlá a vynikající zmrzlina.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mražené meruňky | 120 g |
mozzarella light | 1 kus |
bílý jogurt řeckého typu | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
čekankový sirup | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zralé meruňky vypeckujeme a rozkrájíme na menší kousky. Ty pak dáme zmrazit tak, aby se neslepily a šly později rozsekat ve food procesoru. Nejdříve ve food procesoru na prach rozdrtíme mražené meruňky. Poté přidáme citronovou šťávu, trochu vanilkového extraktu, čekankový sirup, špetku soli, jogurt a mozzarellu. Společně vymixujeme dohladka. Ihned podáváme. Pokud chcete zmrzlinu zamrazit na později, doporučujeme tak udělat v tvořítcích na nanuky. Na rozdíl od kupované zmrzliny není tato našlehaná a v mrazáku velmi ztvrdne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů