Meruňková zmrzlina z mozzarelly

Jídelní plán

Rychlá a vynikající zmrzlina.

Meruňková zmrzlina z mozzarelly

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mražené meruňky 120 g
mozzarella light 1 kus
bílý jogurt řeckého typu 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
čekankový sirup 1 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Zralé meruňky vypeckujeme a rozkrájíme na menší kousky. Ty pak dáme zmrazit tak, aby se neslepily a šly později rozsekat ve food procesoru. Nejdříve ve food procesoru na prach rozdrtíme mražené meruňky. Poté přidáme citronovou šťávu, trochu vanilkového extraktu, čekankový sirup, špetku soli, jogurt a mozzarellu. Společně vymixujeme dohladka. Ihned podáváme. Pokud chcete zmrzlinu zamrazit na později, doporučujeme tak udělat v tvořítcích na nanuky. Na rozdíl od kupované zmrzliny není tato našlehaná a v mrazáku velmi ztvrdne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů