Meruňková zmrzlina z mozzarelly

Jídelní plán

Meruňková zmrzlina z mozzarelly

Rychlá a vynikající zmrzlina.

Postup přípravy

  1. Zralé meruňky vypeckujeme a rozkrájíme na menší kousky. Ty pak dáme zmrazit tak, aby se neslepily a šly později rozsekat ve food procesoru.

    Nejdříve ve food procesoru na prach rozdrtíme mražené meruňky. Poté přidáme citronovou šťávu, trochu vanilkového extraktu, čekankový sirup, špetku soli, jogurt a mozzarellu. Společně vymixujeme dohladka.

    Ihned podáváme.

    Pokud chcete zmrzlinu zamrazit na později, doporučujeme tak udělat v tvořítcích na nanuky. Na rozdíl od kupované zmrzliny není tato našlehaná a v mrazáku velmi ztvrdne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte