Melasové crinkles

Jídelní plán

Jemné melasové sušenky s vůní skořice nesou název podle svých výrazných prasklin. Jsou výborné jen tak ke kávě, nebo třeba pro zlepšení nálady do práce a lepší jsou druhý den když se odleží.

Melasové crinkles

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 1 hrnek
soda jedlá 1 lžička
skořice mletá 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
kokosový olej 0,5 hrnku
cukr krystal 0,5 hrnku
melasa třtinová 2 lžíce
olej řepkový 2 lžíce
cukr moučka 100 g

Postup přípravy

  1. Smíchat cukr s kokosovým tuke, olejem a melasou. Vedle v míse smíchat mouku se sodou, vinným kamenem, skořicí a solí. Moukovou směs pomalu vmíchávat do směsi s cukrem a vypracovat těsto. Těsto může působit drolivým dojmem, ale musí z něj jít bez problému vypracovat kuličky. Kdyby se kuličky drolily, vpracujte do těsta více kokosového tuku.

  2. Z těsta vypracujte kuličky a bohatě je obalte v moučkové cukru - díky tomu vzniknou vzhledově výrazné praskliny. Kuličky dát na pečící papír na plech tak, aby okolo sebe měly dostatek místa, protože se při pečení roztečou na placky.

  3. Péct 13 minut na 180 °C, dokud nejsou hezky popraskané (v mojí troubě to dalo těch 13 minut, ale každá trouba může péct trošku jinak, takže hlídat, ať se nepřipálí). Před sundáním z plechu je nechat pár minut zchladnout, těsně po dopečení jsou hodně křehké.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů