Melasové crinkles
Jemné melasové sušenky s vůní skořice nesou název podle svých výrazných prasklin. Jsou výborné jen tak ke kávě, nebo třeba pro zlepšení nálady do práce a lepší jsou druhý den když se odleží.
- 30m
- 15 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 1 hrnek |
soda jedlá | 1 lžička |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
kokosový olej | 0,5 hrnku |
cukr krystal | 0,5 hrnku |
melasa třtinová | 2 lžíce |
olej řepkový | 2 lžíce |
cukr moučka | 100 g |
Postup přípravy
-
Smíchat cukr s kokosovým tuke, olejem a melasou. Vedle v míse smíchat mouku se sodou, vinným kamenem, skořicí a solí. Moukovou směs pomalu vmíchávat do směsi s cukrem a vypracovat těsto. Těsto může působit drolivým dojmem, ale musí z něj jít bez problému vypracovat kuličky. Kdyby se kuličky drolily, vpracujte do těsta více kokosového tuku.
-
Z těsta vypracujte kuličky a bohatě je obalte v moučkové cukru - díky tomu vzniknou vzhledově výrazné praskliny. Kuličky dát na pečící papír na plech tak, aby okolo sebe měly dostatek místa, protože se při pečení roztečou na placky.
-
Péct 13 minut na 180 °C, dokud nejsou hezky popraskané (v mojí troubě to dalo těch 13 minut, ale každá trouba může péct trošku jinak, takže hlídat, ať se nepřipálí). Před sundáním z plechu je nechat pár minut zchladnout, těsně po dopečení jsou hodně křehké.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů