Tip na lehký rychlý oběd pro "přežraná" povánoční bříška :-) Měkoučké kotlety na zelenině s bramborovou kaší.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kotlety očistíme a naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme a poprášíme paprikou a kmínem. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety necháme z obou stran zatáhnout. Maso vytáhneme a na výpeku osmažíme dozlatova cibulku, poté přidáme papriky, protlak a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Poté zpět vložíme maso, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 20 minut do měkka. Dochutíme solí, pepřem, kečupem nebo dle chuti.
Makronutrienty
7%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 931 kJ | 2 176 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,26 g
0,839 g |
5,28 g
1,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,226 SVJ | 0,528 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
5,62 g |
43 g
13,1 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 30,6 g |
Sůl | 0,763 g | 1,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů