Na vánoce nemohou chybět medvědí tlapky. Tato verze je určená zejména pro ty, kteří holdují nízkosacharidovému (low carb) stravování. Lze je upéct také jako bezlepkové vánoční pečivo. V receptu není žádný cukr. Pokud si přece jen toužíte svůj život trošku přisladit, přidejte do těsta trochu sladidla dle chuti - např. Xylitol. Dobrou chuť :)
- 30m
- 18 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
15 g |
15 g |
kakaový prášek, holandské kakao 6 g |
6 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vlašské ořechy rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu umixujeme nebo nasekáme nahrubo a dáme stranou. Druhou polovinu vlašských ořechů umixujeme najemno, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme těsto - já dělám v mixeru. Vzniklé těsto vyndejte z mixeru a smíchejte s druhou polovinou nahrubo sekaných vlašských ořechů.
-
Těsto plníme do vymazaných formiček. Pečeme při 170C cca 12 minut.
Makronutrienty
17%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 382 kJ | 286 kJ |
Kalorická hodnota | 569 kcal | 68,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,4 g
4,47 g |
1,62 g
0,537 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,34 SVJ | 0,162 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
51,6 g
16,9 g |
6,21 g
2,03 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 1,5 g |
Sůl | 0,132 g | 0,016 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů