MEDOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ
A koláček jsem sice upekla, ale musí se nechat rozležet, takže dneska vám ho ukážu jen tak z dálky...
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
cukr moučka | 200 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
soda jedlá | 1 lžička |
skořice mletá | 1 lžička |
máslo čerstvé | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
med včelí | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 4 lžíce |
povidla švestková | 320 g |
Postup přípravy
-
Vypracované těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny vyválíme na velikost velkého plechu (mám 42x32cm), plech vymažeme máslem a na dno uložíme vyválený plát. Několikrát ho propícháme vidličkou, potřeme povidly a navrch vytvoříme ze zbytku těsta mřížkování.
-
Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Hotový koláč necháme do druhého dne rozležet, aby zkřehnul. Na ozdobu můžete do ještě teplého koláče zapíchat plátky mandlí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů