MEDOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Danula

Chuťově nezklamal, ale na můj klasický "mřížák" prostě nemá. Možná příště zkusím zaimprovizovat a trošku "omedovat" ten svůj osvědčený recept...

MEDOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
cukr moučkový 200 g
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
soda jedlá 1 g
skořice mletá 1 lžička
máslo čerstvé 100 g
vajíčka 1 kus
med včelí 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 4 lžíce
povidla švestková 320 g

Postup přípravy

  1. Vypracované těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny vyválíme na velikost velkého plechu (mám 42x32cm), plech vymažeme máslem a na dno uložíme vyválený plát. Několikrát ho propícháme vidličkou, potřeme povidly a navrch vytvoříme ze zbytku těsta mřížkování.

  2. Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Hotový koláč necháme do druhého dne rozležet, aby zkřehnul. Na ozdobu můžete do ještě teplého koláče zapíchat plátky mandlí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů