A koláček jsem sice upekla, ale musí se nechat rozležet, takže dneska vám ho ukážu jen tak z dálky...
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
320 g |
320 g |
Postup přípravy
-
Vypracované těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny vyválíme na velikost velkého plechu (mám 42x32cm), plech vymažeme máslem a na dno uložíme vyválený plát. Několikrát ho propícháme vidličkou, potřeme povidly a navrch vytvoříme ze zbytku těsta mřížkování.
-
Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Hotový koláč necháme do druhého dne rozležet, aby zkřehnul.
Na ozdobu můžete do ještě teplého koláče zapíchat plátky mandlí.
Makronutrienty
82%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 417 kJ | 900 kJ |
Kalorická hodnota | 339 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
62,5 g
23 g |
39,7 g
14,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,25 SVJ | 3,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,76 g
4,36 g |
4,93 g
2,77 g |
Bílkoviny | 5,89 g | 3,74 g |
Sůl | 0,219 g | 0,139 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů