MEDOVÝ KRÉMEŠ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MEDOVÝ KRÉMEŠ

Ne, ne, ne... nebojte se, že bych vás, natož pak svoje miláčky, ošidila o nedělní zákusek. Samozřejmě, že jsem se zase snažila na víkend vymyslet něco svátečnějšího.

Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet.

Postup přípravy

  1. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na velikost velkého mělkého plechu (42x32cm). Jednu placku přeneseme pomocí válečku na plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme asi 8-10 minut na 160 stupňů. Upečený plát sesuneme na pracovní desku a po vychladnutí otočíme a sloupneme papír.

  2. Ten samý, už použitý plech vymažeme máslem , vysypeme hrubou moukou a pomocí válečku na něj přeneseme druhý plát těsta a upečeme obdobným způsobem jako první, jen poté necháme vychladnout na plechu.

  3. Vychladlý plát potřeme pudinkovo-máslovým krémem, na něj natřeme ušlehanou šlehačku a vše zakryjeme druhým plátem těsta. Lehce, ale stejnoměrně zatížíme a necháme do druhého dne v chladu rozležet.

    Hotové řezy sypeme moučkovým cukrem.

  4. Z mléka, cukrů, žloutků a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a poté necháme zcela vychladnout. Po částech do něj zašleháme změklé máslo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte