Ne, ne, ne... nebojte se, že bych vás, natož pak svoje miláčky, ošidila o nedělní zákusek. Samozřejmě, že jsem se zase snažila na víkend vymyslet něco svátečnějšího.
Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet.
- 2h
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
190 g |
190 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
90 g |
90 g |
50 g |
50 g |
Krém | |
1 litr |
1 litr |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
puding s příchutí vanilky, prášek použila jsem 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera 120 g |
120 g |
250 g |
250 g |
Šlehačka | |
700 ml |
700 ml |
100 g |
100 g |
3 kusy |
3 kusy |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na velikost velkého mělkého plechu (42x32cm). Jednu placku přeneseme pomocí válečku na plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme asi 8-10 minut na 160 stupňů. Upečený plát sesuneme na pracovní desku a po vychladnutí otočíme a sloupneme papír.
-
Ten samý, už použitý plech vymažeme máslem , vysypeme hrubou moukou a pomocí válečku na něj přeneseme druhý plát těsta a upečeme obdobným způsobem jako první, jen poté necháme vychladnout na plechu.
-
Vychladlý plát potřeme pudinkovo-máslovým krémem, na něj natřeme ušlehanou šlehačku a vše zakryjeme druhým plátem těsta. Lehce, ale stejnoměrně zatížíme a necháme do druhého dne v chladu rozležet.
Hotové řezy sypeme moučkovým cukrem.
-
Z mléka, cukrů, žloutků a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a poté necháme zcela vychladnout. Po částech do něj zašleháme změklé máslo.
Makronutrienty
62%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 263 kJ | 1 844 kJ |
Kalorická hodnota | 302 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,4 g
18,2 g |
50,3 g
26,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,44 SVJ | 5,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
8,85 g |
23,8 g
12,9 g |
Bílkoviny | 4,87 g | 7,11 g |
Sůl | 0,156 g | 0,227 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů