Medovo-sezamové tofu
Díky tomuto asijskému způsobu přípravy je medovo-sezamové tofu krásně křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Jde o dokonalou kombinaci sladké a pikantní chuti a výtečný způsob, jak připravit výborný vegetariánský pokrm. Navíc ho máte rychle připravené, a to za pouhých za 15 minut!
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tofu natural | 250 g |
arašídový olej | 1 lžíce |
česnek stroužky | 1 kus |
škrob kukuřičný | 2 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
ocet rýžový | 1 lžíce |
med včelí | 1,5 lžic |
kořenicí pasta harissa, harísa | 1 lžička |
sezamový olej | 1 lžička |
sezamové semínko světlé | 1 lžíce |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Tofu obalíme papírovými utěrkami, aby se vysušilo, opakujeme 3-4x. Nakrájíme ho na kostičky a obalíme ve škrobu.
-
Připravíme si omáčku tak, že smícháme dohromady sójovou omáčku, rýžový ocet, med a harissu.
-
Na pánvi rozpálíme lžíci arašídového oleje a osmahneme na něm česnek po dobu 30 sekund. Olej musí být pořádně rozpálený, než tam přidáme tofu (ale pozor na to, až bude prskat - nejlépe přikryjeme pánev mřížkou k tomu určenou). Přidáme tofu obalené škrobem a necháme zezlátnout po dobu 7 minut. Poté přilijeme omáčku, necháme bublat ještě 3 minuty. Stáhneme z plotny, přimícháme sezamový olej a sezamová semínka.
-
Servírujeme s rýží a brokolicí vařenou v páře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů