Medovo-sezamové tofu

1001 Voyages Gourmands

Díky tomuto asijskému způsobu přípravy je medovo-sezamové tofu krásně křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Jde o dokonalou kombinaci sladké a pikantní chuti a výtečný způsob, jak připravit výborný vegetariánský pokrm. Navíc ho máte rychle připravené, a to za pouhých za 15 minut!

Medovo-sezamové tofu

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
tofu natural 250 g
arašídový olej 1 lžíce
česnek stroužky 1 kus
škrob kukuřičný 2 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
ocet rýžový 1 lžíce
med včelí 1,5 lžic
kořenicí pasta harissa, harísa 1 lžička
sezamový olej 1 lžička
sezamové semínko světlé 1 lžíce
cibulka jarní, sečka 1 kus

Postup přípravy

  1. Tofu obalíme papírovými utěrkami, aby se vysušilo, opakujeme 3-4x. Nakrájíme ho na kostičky a obalíme ve škrobu.

  2. Připravíme si omáčku tak, že smícháme dohromady sójovou omáčku, rýžový ocet, med a harissu.

  3. Na pánvi rozpálíme lžíci arašídového oleje a osmahneme na něm česnek po dobu 30 sekund. Olej musí být pořádně rozpálený, než tam přidáme tofu (ale pozor na to, až bude prskat - nejlépe přikryjeme pánev mřížkou k tomu určenou). Přidáme tofu obalené škrobem a necháme zezlátnout po dobu 7 minut. Poté přilijeme omáčku, necháme bublat ještě 3 minuty. Stáhneme z plotny, přimícháme sezamový olej a sezamová semínka.

  4. Servírujeme s rýží a brokolicí vařenou v páře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů