Medovo-česneková křidýlka

Recepty pro život

Nedávno jsem pro inspiraci na nové recepty zabrouzdala i do asijské kuchyně, která mi doposud nebyla příliš blízká, lépe řečeno nemám s ní moc zkušeností. Líbí se mi záliba v kombinace česneku a zázvoru. A když se k tomu přidá ještě med, úspěch je zaručen. Tato kuřecí křidýlka s medem, česnekem a zázvorem jsem si zamilovala hned na první ochutnání. Výborně se k nim hodí například různé zeleninové saláty.

Medovo-česneková křidýlka

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí křídla 600 g
česnek 1 palička
zázvor, čerstvý kořen 3 lžíce
olej 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
med včelí 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Křídla očistíme, rozkrojíme na části a dáme do mísy. Osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený zázvor a prolisované 3 stroužky česneku. Vše řádně promícháme a necháme odležet v lednici minimálně 30 minut.

  2. Poté křídla pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10 minut z jedné strany, otočíme a 10 minut z druhé strany.

  3. V mezičase si připravíme zbytek česneku. Každý stroužek oloupeme a přes nůž naplocho rozbijeme (na stroužek česneku položíme naplocho nůž a lehce do něj praštíme dlaní).

  4. Jakmile jsou křídla upečená, ve větší pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla a lžíci medu. Poté přidáme zbytek česneku a upečená křídla, která za pomoci míchání a otáčení obalíme v medové omáčce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů