Medovo-česneková křidýlka
Nedávno jsem pro inspiraci na nové recepty zabrouzdala i do asijské kuchyně, která mi doposud nebyla příliš blízká, lépe řečeno nemám s ní moc zkušeností. Líbí se mi záliba v kombinace česneku a zázvoru. A když se k tomu přidá ještě med, úspěch je zaručen. Tato kuřecí křidýlka s medem, česnekem a zázvorem jsem si zamilovala hned na první ochutnání. Výborně se k nim hodí například různé zeleninové saláty.
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí křídla | 600 g |
česnek | 1 palička |
zázvor, čerstvý kořen | 3 lžíce |
olej | 1 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
med včelí | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Křídla očistíme, rozkrojíme na části a dáme do mísy. Osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený zázvor a prolisované 3 stroužky česneku. Vše řádně promícháme a necháme odležet v lednici minimálně 30 minut.
-
Poté křídla pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10 minut z jedné strany, otočíme a 10 minut z druhé strany.
-
V mezičase si připravíme zbytek česneku. Každý stroužek oloupeme a přes nůž naplocho rozbijeme (na stroužek česneku položíme naplocho nůž a lehce do něj praštíme dlaní).
-
Jakmile jsou křídla upečená, ve větší pánvi necháme rozpustit lžíci přepuštěného másla a lžíci medu. Poté přidáme zbytek česneku a upečená křídla, která za pomoci míchání a otáčení obalíme v medové omáčce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů