Medovníkové kuličky
- 4h:15m
- 50 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 125 g |
cukr kokosový | 2 lžíce |
med včelí | 2 lžíce |
hladká mouka ječná | 200 g |
soda jedlá | 1 lžička |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
máslo čerstvé | 125 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené, karamelizované | 200 g |
ořechy vlašské | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte sladidlo, med a nechte pořádně rozpustit. Poté přidejte mouku se sodou a mléko. Pořádně rozmíchejte a odstavte z ohně. Nakonec vmíchejte vejce. Těsto nalijte na velký plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 8 minut při 180 °C. Po upečení nechte plát vychladnout.
-
Mezitím připravte krém - rozšlehejte máslo s kondenzovaným mlékem. Po vychladnutí těsto najemno nastrouhejte a smíchejte s krémem (cca 3 PL nastrouhaného těsta si odložte na obalení). Nechte odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici. Poté smíchejte zbytek drobečků z těsta s ořechy. Ze směsi vytvarujte kuličky a obalujte je v oříškové posypce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů