Medová pečeně
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti | 1 kg |
pivo tmavé, černé pivo | 300 g |
med včelí | 100 g |
víno bílé jakostní | 100 ml |
cukr třtinový | 150 g |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
V katrůlku svařte pivo, med a cukr na polovinu. Maso svažte provázkem a osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na sádle osmažte maso ze všech stran. Poté ho přendejte do pekáčku a přelijte 2/3 omáčky.
-
Pečte za častého potírání výpekem na 170 stupňů dokud teplota uvnitř masa nebude 70 stupňů. Poté maso vyjměte a nechte alespoň deset minut odpočinout. Do pekáčku vlijte zbytek omáčky a víno a vařte do zhoustnutí deset minut Podle chuti dochuťte solí a čerstvým pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů