Medová pečeně

To je Bašta

Medová pečeně

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová pečeně bez kosti 1 kg
pivo tmavé, černé pivo 300 g
med včelí 100 g
víno bílé jakostní 100 ml
cukr třtinový 150 g
vepřové sádlo 1 lžíce
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky

Postup přípravy

  1. V katrůlku svařte pivo, med a cukr na polovinu. Maso svažte provázkem a osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na sádle osmažte maso ze všech stran. Poté ho přendejte do pekáčku a přelijte 2/3 omáčky.

  2. Pečte za častého potírání výpekem na 170 stupňů dokud teplota uvnitř masa nebude 70 stupňů. Poté maso vyjměte a nechte alespoň deset minut odpočinout. Do pekáčku vlijte zbytek omáčky a víno a vařte do zhoustnutí deset minut Podle chuti dochuťte solí a čerstvým pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů