- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
V katrůlku svařte pivo, med a cukr na polovinu.
Maso svažte provázkem a osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Na sádle osmažte maso ze všech stran.
Poté ho přendejte do pekáčku a přelijte 2/3 omáčky.
-
Pečte za častého potírání výpekem na 170 stupňů dokud teplota uvnitř masa nebude 70 stupňů.
Poté maso vyjměte a nechte alespoň deset minut odpočinout.
Do pekáčku vlijte zbytek omáčky a víno a vařte do zhoustnutí deset minut
Podle chuti dochuťte solí a čerstvým pepřem.
Makronutrienty
38%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 973 kJ | 2 720 kJ |
Kalorická hodnota | 233 kcal | 650 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15 g
8,85 g |
42 g
24,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,5 SVJ | 4,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
4,75 g |
38,9 g
13,3 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 28,3 g |
Sůl | 0,829 g | 2,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů