Medailonky z vepřové panenky, smetanový špenát a celerové chipsy
Krásný 🌞🍀 den, více fotek, videí a receptů ↙️↙️↙️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
olivový olej | 0,5 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
špenát, čerstvé listy | 250 g |
smetana na vaření | 200 ml |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
celer | 1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 40 g |
olivový olej | 0,5 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Panenku očistíme, nakrájíme, okořeníme a opečeme na pánvi s olejem, z obou stran dozlatova.
-
Na pánev, po panence dáme špenát, který podusíme doměkka, zalijeme smetanou, přidáme parmazán a provaříme. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
-
Celer oloupeme a na mandolíně nakrájíme na tenké plátky, ty pokapeme olejem, promícháme s parmazánem a kořením. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů