Medailonky z vepřové panenky, smetanový špenát a celerové chipsy

Lenny73

Krásný 🌞🍀 den, více fotek, videí a receptů ↙️↙️↙️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Medailonky z vepřové panenky, smetanový špenát a celerové chipsy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
olivový olej 0,5 lžičky
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
špenát, čerstvé listy 250 g
smetana na vaření 200 ml
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
celer 1 kus
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g
olivový olej 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme, nakrájíme, okořeníme a opečeme na pánvi s olejem, z obou stran dozlatova.

  2. Na pánev, po panence dáme špenát, který podusíme doměkka, zalijeme smetanou, přidáme parmazán a provaříme. Dosolíme a dopepříme dle chuti.

  3. Celer oloupeme a na mandolíně nakrájíme na tenké plátky, ty pokapeme olejem, promícháme s parmazánem a kořením. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů