Medailonky z vepřové panenky s anglickou slaninou, batátové hranolky + smetanové žampióny

Rychlý výtečný lowcarb oběd! Sytý a se zdravými přílohami vás příjemně překvapí... Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)

Medailonky z vepřové panenky s anglickou slaninou, batátové hranolky + smetanové žampióny

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 250 g
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
batáty, sladké brambory 400 g
olivový olej 2 lžičky
sůl 2 špetky
chilli sušené mleté 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
cibule 1 kus
žampiony čerstvé 250 g
sůl 0,5 lžičky
pepř bílý mletý 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
slanina anglická 150 g
cibule 2 kusy
okurka 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem nakrájela batáty na hranolky, rozložila jsem je na plech, pokapala olivovým olejem, osolila a dochutila špetkou chilli. Pekla jsem cca 30 minut na 180 stupňů.

  2. Mezitím jsem nakrájela cca třetinu velké cibule nadrobno, zpěnila jsem ji na malé pánvi na ghee, přidala jsem nakrájené žampiony, ochutila solí, bílým pepřem a drceným kmínem, podlila smetanou a cca 10 minut jsem nechala provařit. Na větší pánvi jsem opekla slaninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule, který jsem nakrájela na proužky.

  3. Mezitím jsem nakrájela vepřovou panenku na plátky cca 1,5 cm silné, osolila a opepřila. Slaninu s cibulí jsem vyjmula z pánve a na vypečeném tuků jsem orestovala panenku cca 3 minuty po obou stranách. Na talíři jsem na každý medailonek položila plátek opečené slaniny. Salát je z nastrouhané salátové okurky, ochucené jen špetkou soli a citrónovou šťávou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů