Rychlý výtečný lowcarb oběd! Sytý a se zdravými přílohami vás příjemně překvapí...
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
250 g |
250 g |
4 špetky |
4 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Batáty | |
400 g |
400 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Žampiony | |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
100 ml |
100 ml |
Ještě | |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem nakrájela batáty na hranolky, rozložila jsem je na plech, pokapala olivovým olejem, osolila a dochutila špetkou chilli. Pekla jsem cca 30 minut na 180 stupňů.
-
Mezitím jsem nakrájela cca třetinu velké cibule nadrobno, zpěnila jsem ji na malé pánvi na ghee, přidala jsem nakrájené žampiony, ochutila solí, bílým pepřem a drceným kmínem, podlila smetanou a cca 10 minut jsem nechala provařit. Na větší pánvi jsem opekla slaninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule, který jsem nakrájela na proužky.
-
Mezitím jsem nakrájela vepřovou panenku na plátky cca 1,5 cm silné, osolila a opepřila. Slaninu s cibulí jsem vyjmula z pánve a na vypečeném tuků jsem orestovala panenku cca 3 minuty po obou stranách. Na talíři jsem na každý medailonek položila plátek opečené slaniny. Salát je z nastrouhané salátové okurky, ochucené jen špetkou soli a citrónovou šťávou.
Makronutrienty
37%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 469 kJ | 4 042 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 966 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,43 g
2,08 g |
64 g
17,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,743 SVJ | 6,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,14 g
3,48 g |
61,5 g
30 g |
Bílkoviny | 5,41 g | 46,6 g |
Sůl | 4,7 g | 40,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů