Mechový dort

LOW CARB STYL / veselé avokádo

Mechový dort

Mechový dort se nepeče z mechu, ale ze špenátu. :-) Vůbec se toho nebojte a zkuste si vyrobit špenátový dortík s lesním ovocem. Zkrátka špenát, jak si ho zamilujete.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Mražený špenát necháme rozmrznout a přes síto vyždímáme přebytečnou vodu.

  2. Bílky vyšleháme s březovým cukrem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme špenát a ještě chvíli šleháme. Obě vaječné směsi spojíme, s pomocí cukrářské karty jemně promícháme a po částech přidáme obě mouky s vinným kamenem. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme 50 – 60 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Vyšleháme všechny suroviny na krém. Z vychladlého korpusu odřežeme hnědé okraje a korpus překrojíme na tři vodorovné části. Jednu část si rozdrobíme na posyp. Zbývající dvě spojíme krémem. Vršek rovněž natřeme krémem a na něj rovnoměrně navrstvíme posyp. Ozdobíme ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte