Mazanec - bezlepkový
Je moc dobrý, kdo nechce nechávat kynout těsto s kvasnicemi, toto je výborná obměna. Hezké velikonoce všem:))
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs | 400 g |
cukr moučka | 150 g |
máslo čerstvé | 100 g |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
cukr vanilkový | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 1 kus |
rozinky | 50 g |
rum (originál tuzemský) | 50 ml |
citrón | 1 kus |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
Postup přípravy
-
Rozinky si namočíme do rumu. Nastrouháme si kůru z omytého citronu, vymačkáme si šťávu.
-
Všechny suroviny zaděláme na hladké těsto.
-
Na plech s pečicím papírem uděláme pěkný kulatý bochánek, potřeme vajíčkem a nastřihneme křížek.
-
Pečeme asi 50minut na 170°C (dle trouby). Před podáváním hojně pocukrujeme vanilkovým cukrem
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů