Mazanec - bezlepkový

Jídelní plán

Je moc dobrý, kdo nechce nechávat kynout těsto s kvasnicemi, toto je výborná obměna. Hezké velikonoce všem:))

Mazanec - bezlepkový

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, univerzální směs 400 g
cukr moučka 150 g
máslo čerstvé 100 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus
rozinky 50 g
rum (originál tuzemský) 50 ml
citrón 1 kus
vejce slepičí velké, l 1 kus

Postup přípravy

  1. Rozinky si namočíme do rumu. Nastrouháme si kůru z omytého citronu, vymačkáme si šťávu.

  2. Všechny suroviny zaděláme na hladké těsto.

  3. Na plech s pečicím papírem uděláme pěkný kulatý bochánek, potřeme vajíčkem a nastřihneme křížek.

  4. Pečeme asi 50minut na 170°C (dle trouby). Před podáváním hojně pocukrujeme vanilkovým cukrem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů