Masový závin
Dobrý lowcarb oběd či pohoštění k vínu? Zkuste! V případě že Vás zajímají i jiné recepty, mrkněte ↙️ https://www.instagram.com/p/CcU0n7ZLvFC/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella | 1 kus |
vajíčka | 5 kusů |
mandlová mouka | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
hovězí mleté maso | 500 g |
cibule | 1 kus |
slanina | 100 g |
žampiony čerstvé | 6 kusů |
hrášek mražený | 50 g |
sýr eidam 30%, plátky | 50 g |
vajíčka | 1 kus |
kmín celý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše rozmixujeme na hladkou hmotu,nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a předpečeme na 180 stupňů do zezlatnutí (cca 10 minut)
-
Slaninu si spěníme s cibulkou a poté přidáme maso a žampiony, restujeme dozlatova. Přidáme hrášek a dusíme doměkka.
-
Na upečené těsto dáme pár plátků sýra, směs a co nejpevněji zamotáme. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme na 180 dozlatova (cca 15-20 minut)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů