Masový hřebínek s kroketami a špenátem

Oli

Moc dobré lowcarb jídlo, efektní a dobré! Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Masový hřebínek s kroketami a špenátem

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 1,5 kg
olivový olej 2 lžíce
česnek stroužky 3 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky
bylinky čerstvé směs 1 hrst
cibule 3 kusy
sádlo 1 lžíce
mouka kokosová 30 g
sezamová mouka 20 g
olivový olej 3 lžíce
guma xantanová 1 lžička
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
voda horká 125 ml

Postup přípravy

  1. Maso si po vlákně nakrojím zhruba do dvou třetin po 1.5-2 cm,nesmím dokrojit.V misce si smíchám olej s česnekem,solí,pepřem a bylinkami a vytřu mezery mezi masem.Svážu provázkem a a ještě ze všech stran osolím a opepřím,nechám do druhého dne v lednici.

  2. Na sádle si do růžova osmažím na nakrájenou cibuli,položím na to maso,podliji,přiklopím a peču na 150°C doměkka,odklopím,zvýším teplotu na 180°C a peču ještě asi půl hodiny.

  3. krokety-30 g koko mouky , 20 g sezamové mouky, 3 lžíce olivového oleje , 1 lžíce xantanové gumy , 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů , 125 ml horké vody - nechat 5 minut odpočinout, pomalu smažit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů