Masové nudle se zeleninovou omáčkou

Kateřina Gallinová

Masové nudle se zeleninovou omáčkou

Když jsem objevila masové nudle podle Headbanger’s Kitchen, lákalo mě je zkusit, podruhé už jsem si je trochu upravila. Recept je naprosto funkční i bez psyllia, je tedy vhodný také pro malé děti. Jediným zádrhelem při přípravě nudlí bylo vlastnictví dostatečně pevného cukrářského zdobicího sáčku, běžný plastový nebo silikonový vytlačování masové hmoty nevydrží, doporučuju pořídit vyrobený z voskovaného plátna. Masové nudle obsahují bílkovin dost, proto je stačí doplnit „jen“ zeleninou a máte uvařeno zdravé plnohodnotné jídlo.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a dohladka ho rozmixujte s vejci a solí. Masovou hmotou naplňte pevný cukrářský sáček se zdobicí špičkou s užším hladkým otvorem.

  2. Do hrnce s vařící vodou vytlačujte ze sáčku „hady“, použijte pouze část masové hmoty, nebudou se pak k sobě lepit či rozvářet. Jakmile nudle udělané z první části masové hmoty vyplavou na hladinu, ještě je minutu povařte a poté vyndejte děrovanou naběračkou do mísy. Mísu zakryjte poklicí či velkým talířem, aby nudle zbytečně nechladly. Do stejné vařící vody vytlačte další várku „hadů“ a nechejte je uvařit. Takto postupně udělejte masové nudle z veškeré hmoty, kterou máte

  3. Cibuli oloupejte, mrkve oškrábejte a zbavte zbytků listů a kořínku a řapíky celeru a cuketu očistěte. Jednotlivé druhy zeleniny zvlášť nakrájejte na drobné kostičky.

  4. Do hrnce nalijte olivový olej, jemně na něm orestujte cibuli a přidejte mrkev a řapíkatý celer, jakmile je zelenina osmahnutá, přilijte rajčatové pyré a nechejte dusit. Ve chvíli, kdy budou mrkev s celerem poloměkké, přisypejte i cuketu a nasekané oregano.

  5. Omáčku dochuťte solí a vše ještě poduste, cuketa bude uvařená během několika minut. Podávejte s masovými nudlemi a sýrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte