Masové kuličky s konjac nudlemi v roqueforové omáčce s mangoldem
Rychlý a zajímavý lowcarb recept od Iris Stranska Roger Ruiz :) https://www.facebook.com/LowCarbGourmetIris/
- 1h:10m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 400 g |
smetana na vaření | 2 lžíce |
psylium | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
mouka z vlašských ořechů | 2 lžíce |
olivový olej | 4 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
mangold | 6 listů |
smetana na vaření | 100 ml |
sýr s modrou plísní | 50 g |
sůl | 1 špetka |
těstoviny z kořene konjac | 100 g |
Postup přípravy
-
Vse smichame a nechame cca hodinku odpocinout. Pote tvorime kulicky, ktere obalime v mouce a smazime na oleji.
-
Na olivovem oleji nechame zesklovatet salotku a pridame mangold a cesnet. Orestujeme, podlijeme troskou vody a podusime. Pote pridame roquefor, smetanu, nudle a kratce provarime. Dochutime soli.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů