Masové kuličky s konjac nudlemi v roqueforové omáčce s mangoldem

Rychlý a zajímavý lowcarb recept od Iris Stranska Roger Ruiz :) https://www.facebook.com/LowCarbGourmetIris/

Masové kuličky s konjac nudlemi v roqueforové omáčce s mangoldem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 400 g
smetana na vaření 2 lžíce
psylium 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
mouka z vlašských ořechů 2 lžíce
olivový olej 4 lžíce
olivový olej 1 lžíce
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
mangold 6 listů
smetana na vaření 100 ml
sýr s modrou plísní 50 g
sůl 1 špetka
těstoviny z kořene konjac 100 g

Postup přípravy

  1. Vse smichame a nechame cca hodinku odpocinout. Pote tvorime kulicky, ktere obalime v mouce a smazime na oleji.

  2. Na olivovem oleji nechame zesklovatet salotku a pridame mangold a cesnet. Orestujeme, podlijeme troskou vody a podusime. Pote pridame roquefor, smetanu, nudle a kratce provarime. Dochutime soli.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů