Masové kuličky po asijsku

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Masové kuličky po asijsku

Masové kuličku po asijsku nejsou v našich končinách úplně běžným pokrmem, i když se stále vzrůstající oblibou této kuchyně si jistě mohou najít řadu přívrženců. Mimo jiné určitě potěší také příznivce paleo a nízkosacharidového stravování. Tento recept navíc skýtá několik dalších výhod a to poměrnou snadnost provedení, netradiční, ale o to lahodnější chuť a také výtečné a zdraví prospěšné ingredience. Kuličky chutnají skvěle čerstvě upečené, ale klidně i na studeno druhý den. Můžete si je tedy zabalit na oběd nebo rychlou svačinku do práce případně na cesty. Doporučuji je doplnit o čerstvou zeleninu nebo salát a níže doporučený dip.

Postup přípravy

  1. Recept je velmi snadný a rychlý, většina času je zde v podstatě investována do přípravných prací, jako je krájení a strouhaní. Poté, co máme nachystány veškeré ingredience, je ve velké míse promícháme, nejlépe se to dělá rukama, až nám vznikne kompaktní hmota.

  2. Z té následně tvarujeme větší kuličky nebo naopak menší placičky. Doporučuji uhníst nejprve jednu kuličku, tu upéct a ochutnat. Následně ještě můžeme zbytek směsi dochutit dle potřeby a pak pokračovat v tvarování ostatních kuliček.

  3. Pečeme je na rozpáleném kokosovém oleji zhruba 3 minuty z každé strany.

  4. Dip už je pak úplná hračka. Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru a následně dochutíme dle potřeby. Placičky můžete podávat s rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte