Masové kuličky a zelenina na smetaně
Mleté maso je výborná surovina pro zdravý low carb oběd, rychle a chutně! Děkujeme Ladě Michové :)
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 400 g |
vajíčka | 1 kus |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
směs koření na mleté maso | 1 lžička |
mrkev | 1 kus |
kedlubna | 1 kus |
smetana na vaření | 100 ml |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Postup: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír lehce potřený olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Z tohoto množství jsem měla 9 kuliček.
-
Postup: mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé hranolky. Trochu povaříme v osolené vodě. Pak vodu scedíme. (Pokud máte rádi zeleninu křupavější, tak vařit nemusíte.) Na pánvi rozehřejeme máslo, zeleninu krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.
-
Na talíři mám ještě salát Little Gem s cherry rajčátky a semínky slunečnice, vše pokapané extra panenským olivovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů