Masové kuličky a zelenina na smetaně

Mleté maso je výborná surovina pro zdravý low carb oběd, rychle a chutně! Děkujeme Ladě Michové :)

Masové kuličky a zelenina na smetaně

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
hovězí mleté maso 400 g
vajíčka 1 kus
hořčice plnotučná 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžičky
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
směs koření na mleté maso 1 lžička
mrkev 1 kus
kedlubna 1 kus
smetana na vaření 100 ml
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Postup: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír lehce potřený olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Z tohoto množství jsem měla 9 kuliček.

  2. Postup: mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé hranolky. Trochu povaříme v osolené vodě. Pak vodu scedíme. (Pokud máte rádi zeleninu křupavější, tak vařit nemusíte.) Na pánvi rozehřejeme máslo, zeleninu krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.

  3. Na talíři mám ještě salát Little Gem s cherry rajčátky a semínky slunečnice, vše pokapané extra panenským olivovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů