Masové kuličky a zelenina na smetaně

Masové kuličky a zelenina na smetaně

Mleté maso je výborná surovina pro zdravý low carb oběd, rychle a chutně!

Děkujeme Ladě Michové :)

Postup přípravy

  1. Postup: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír lehce potřený olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Z tohoto množství jsem měla 9 kuliček.

  2. Postup: mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé hranolky. Trochu povaříme v osolené vodě. Pak vodu scedíme. (Pokud máte rádi zeleninu křupavější, tak vařit nemusíte.) Na pánvi rozehřejeme máslo, zeleninu krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.

  3. Na talíři mám ještě salát Little Gem s cherry rajčátky a semínky slunečnice, vše pokapané extra panenským olivovým olejem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte