Masové koule zapečené s pórkem

Fruiko

Když nevíte jak spojit mleté a pórek.

Masové koule zapečené s pórkem

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
pórek 700 g
vepřové maso mleté 750 g
hořčice plnotučná 20 g
sýr gouda 150 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
česnek 12 g
máslo čerstvé 1 lžíce
ředkev bílá 500 g
vejce slepičí střední, m 1 kus

Postup přípravy

  1. Pórek si umyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Spolu s rozdrceným česnekem si ho orestujeme na pánvi na másle.

  2. Část směsi odebereme (cca. 1/3) a nasekáme ji najemno a smícháme s mletým masem a vejcem. Osolíme, opepříme a uděláme si asi 20 masových koulí.

  3. Do pekáče na dno naklademe na malé kostičky nakrájenou ředkev promíchanou se zbytkem pórkové směsi a na tu klademe masové koule. Vše zalijeme smetanou promíchanou s hořčicí a posypeme částí sýra.

  4. Pečeme nezakryté na 180 stupňů asi 30 minut. Poté posypeme zbytkem sýra a čekáme dalších 15 minut než nám to pěkně zezlátne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů