Masové koule zapečené s pórkem
Když nevíte jak spojit mleté a pórek.
- 2h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
pórek | 700 g |
vepřové maso mleté | 750 g |
hořčice plnotučná | 20 g |
sýr gouda | 150 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
česnek | 12 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
ředkev bílá | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
Postup přípravy
-
Pórek si umyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Spolu s rozdrceným česnekem si ho orestujeme na pánvi na másle.
-
Část směsi odebereme (cca. 1/3) a nasekáme ji najemno a smícháme s mletým masem a vejcem. Osolíme, opepříme a uděláme si asi 20 masových koulí.
-
Do pekáče na dno naklademe na malé kostičky nakrájenou ředkev promíchanou se zbytkem pórkové směsi a na tu klademe masové koule. Vše zalijeme smetanou promíchanou s hořčicí a posypeme částí sýra.
-
Pečeme nezakryté na 180 stupňů asi 30 minut. Poté posypeme zbytkem sýra a čekáme dalších 15 minut než nám to pěkně zezlátne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů