Když nevíte jak spojit mleté a pórek.
- 2h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Jídlo | |
---|---|
700 g |
700 g |
750 g |
750 g |
20 g |
20 g |
150 g |
150 g |
200 g |
200 g |
12 g |
12 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Pórek si umyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Spolu s rozdrceným česnekem si ho orestujeme na pánvi na másle.
-
Část směsi odebereme (cca. 1/3) a nasekáme ji najemno a smícháme s mletým masem a vejcem. Osolíme, opepříme a uděláme si asi 20 masových koulí.
-
Do pekáče na dno naklademe na malé kostičky nakrájenou ředkev promíchanou se zbytkem pórkové směsi a na tu klademe masové koule. Vše zalijeme smetanou promíchanou s hořčicí a posypeme částí sýra.
-
Pečeme nezakryté na 180 stupňů asi 30 minut. Poté posypeme zbytkem sýra a čekáme dalších 15 minut než nám to pěkně zezlátne.
Makronutrienty
15%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 724 kJ | 3 470 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 829 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,89 g
0,769 g |
18,6 g
3,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,389 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
23,4 g |
68 g
112 g |
Bílkoviny | 8,31 g | 39,8 g |
Sůl | 0,202 g | 0,969 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů