Mleté maso je skvělá výchozí surovina na low carb oběd...bez mouky, bez vajec.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 40m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Koule | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
Celer | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V sekáčku jsem nasekal odřezky od šunky na jemnou strukturu. Cibuli jsem nastrouhal nahrubo, stejně i mozzarellu. A pak všechno smíchal dohromady. Koření opatrně, směs se musí ochutnat. Udělal jsem koule a vyskládal do skleněného pekáčku, na sucho a pekl na 180 °C do zezlátnutí. Do masa jsem vejce nedával.
-
Šťouchaný celer: celer jsem očistil, nakrájel na kostky, vyskládal na plech, poprášil lehce kurkumou, osolil a lehce zakápl olejem. Pekl jsem na 180 °C do měkka.
-
Na sporáku si osmažil cibulku na sádle. Celer jsem vysypal do mísy, úplně mi nešlo ručně rozmačkat, tak jsem si pomohl tyčákem, ale velmi opatrně. Na malé otáčky a jen zmáčknout-pustit a opakovat. Přidal jsem osmaženou cibulku a čerstvou pažitku. Hotovo a skvělá záležitost.
Makronutrienty
29%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 543 kJ | 2 801 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 669 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,52 g
1,41 g |
33,6 g
7,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,652 SVJ | 3,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,6 g
3,73 g |
44,3 g
19,2 g |
Bílkoviny | 7,33 g | 37,8 g |
Sůl | 0,716 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů