Masová směs a celerové hranolky
Další oblíbené lowcarb jídlo. Krásný víkend a všechny recepty pohromadě nalezneš i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1 kg |
cibule | 1 kus |
žampiony čerstvé | 5 kusů |
paprika bílá | 1 kus |
hrášek mražený | 100 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 400 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
celer | 1 kus |
olivový olej | 0,5 lžičky |
kořenicí směs řecké bylinky | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si orestujeme s cibulí na másle dozlatova, poté přidáme zbytek ingrediencí a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco program dušení 35 minut).
-
Celer oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do mísy, posypeme kořením, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Vysypeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů