Báječná lowcarb večeře/oběd, ozdobit můžeme čím chceme.
Další recepty Terezky Kalašové na #fitreceptyprokazdeho
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
na potření 1 kus |
1 kus |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smíchejte kuřecí maso s vejcem a passatou a moukou, osolte. Rovnoměrně rozetřete na plech na pečící papír a potřete vejcem. Pečte 15 minut na 200 stupňů.
-
Následně potřete protlakem, přidejte rajčata, oregáno, sýr a pepř a dopečte dalších 10 - 15 minut.
Makronutrienty
9%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 733 kJ | 1 625 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 388 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,8 g
0,619 g |
6,21 g
1,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,28 SVJ | 0,621 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
3,7 g |
23,5 g
8,2 g |
Bílkoviny | 17,4 g | 38,5 g |
Sůl | 0,534 g | 1,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů