Známe to asi všichni... Do obchodu se nám nechce a v lednici toho moc není. Já tam našla celer a to mi k hovězímu úplně stačilo. :)
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
350 g |
350 g |
3 kusy |
3 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
3 kuličky |
3 kuličky |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky. Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny. Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte.
-
Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.
Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu. Tím vznikne krásně hustá omáčka.
-
Podávejte s quinoou, brambory, bramborovou kaší, bulgurem nebo s tím, co máte rádi.
Makronutrienty
19%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 463 kJ | 1 282 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 306 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,33 g
0,955 g |
12 g
2,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,433 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,55 g
2,17 g |
12,6 g
6,02 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 37,7 g |
Sůl | 0,899 g | 2,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů