Maso po námořnicku

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Maso po námořnicku

Jednoduchá a rychlá omáčka, která se u nás stala oblíbenou.

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi dvě lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda. Stáhněte jí stranou a přidejte nakrájené maso na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou. Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou, kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou, důkladně promíchejte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte dokud nebude maso měkké.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte