Jednoduchá a rychlá omáčka, která se u nás stala oblíbenou.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžičky |
4 lžičky |
Postup přípravy
-
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi dvě lžíce oleje a cibulku pozvolna opékejte do hněda. Stáhněte jí stranou a přidejte nakrájené maso na malé kousky. Nechte ho zatáhnout a promíchejte s cibulkou. Přidejte protlak, zasypte moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou, kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou, důkladně promíchejte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vařte dokud nebude maso měkké.
Makronutrienty
14%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 826 kJ | 2 003 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 479 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,34 g
1,74 g |
10,5 g
4,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,434 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
3,13 g |
37,3 g
7,6 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 27,5 g |
Sůl | 1,36 g | 3,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů